Lilleby Triangel

NYTT BOLIGKVARTAL PÅ LILLEBY

Prosjektstart: 2017
Ferdigstillelse: 2021
Oppdragsgiver: Ladejarlen Utvikling AS
Entreprenør: Betonmast Trøndelag AS / Spennarmering AS
Areal: Byggetrinn 1: 17 500m2
Fotograf: XR

Lilleby Triangel skaper et nytt kvartal i Trondheim, i en stor skala. Et hovedmål er å skape et variert uttrykk, et bredt utvalg av typer leiligheter, samt et urbant bomiljø med god kvalitet. Et stort uteareal i kvartalets indre muliggjøres av butikk og parkering i sokkel, som fyller hele kvartalet.
Prosjektet skal gi et godt bomilijø, basert på følgende hovedkvaliteter:
– trygge og oversiktlige omgivelser
– gode solforhold, åpenhet og utsikt
– kvartalsstruktur gir et stort tun, for trivsel, utelek og identitet

Prosjektet er stort, bestående av 275 leiligheter fordelt på 8 enheter. Det er derfor viktig å skape variasjon i bebyggelsen. Ulike boenheter er derfor plassert i en miks som fører til et mer spennende samspill på området som helhet. De ulike husene varierer i høyde og form, og har alle inntrukne toppetasjer. Alle bygg fargesettes med egne farger, slik at en variasjon oppstår. Alle fasader utføres i luftet puss, som er gjennomfarget. Dette skaper et urbant uttrykk, og gir byggene slektsskap med tilliggende kvartalsbebyggelse langs Mellomvegen. Fargene er valgt ut fra en dus skala, lys himmelblå, lys mosegrønn, lys sommergul og lys rød.

Høydemessig er det vist variasjon fra 4 etasjer på bygg A i sørvest (med nærbutikk i sokkel), med opptrapping til maks 7 etasjer i nord-øst.

Byggetrinn 2 planlegges sør for ny Stiklestadveg, med inntil 125 leiligheter.