Overvik

NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ OVERVIK

Sted: Overvik, Trondheim
Størrelse: 2 leilighetsblokker med 30 enheter + 44 rekkehus
Ferdigstillelse: 2021
Oppdragsgiver: TOBB Overvik 1 AS
Entreprenør leilighetsbygg: Spennarmering AS
Entreprenør rekkehus: Norhus / Støren Treindustri AS / Byggmester Bugge
Fotograf: m.herzog / visualis-images.com

Overvik ligger idyllisk til rett nedenfor Overvik gård, med en flott utsikt ut over Trondheimsfjorden, med småhusbebyggelse på hver side av det nye byggefeltet. Et av særpregene ved et byggefelt med småhus, er variasjon i materialer, farger og form. Dette ønsket vi og ta med oss inn i rekkehusprosjektet på Overvik. Vi har lekt oss med en variasjon av materialer, takform og farger på inngangsparti, for å skape identitet og mangfold i det nye boligområdet. Vi mener dette er viktig i tett/lav bebyggelse, for å lettere få et personlig forhold til sitt hus.

Rekkehusene varierer i størrelse fra 88 kvm til 149 kvm, og er oppført over 2–3 etasjer med en fleksibel planløsning og 3–4 soverom. Rekkehusene har derfor fått rene og enkle former hvor dører og vinduer er plassert slik at det gir muligheter for ulike møbleringsmuligheter i oppholdsrommene. Stue har fått store skyvedører ut mot markterrasse for å kunne skape en følelse av å forlenge innerommet ut når været tillater det. En sportsbod med god plass til barnevogn og sportsutstyr, skjermer for naboen og skaper en privat inngangssone for hver enkelt bolig.

De to leilighetsbyggene har 4 etasjer, hvor 4. etasje er inntrukket. De består av 15 leiligheter i hvert bygg, av varierende størrelser, fra 37 til 101 m2. Alle leiligheter har vestvendte stuer og balkonger, og det er lagt til rette for å få maksimalt ut av sol og utsikt. På toppen er det to toppleiligheter med generøse takterrasser og upåklagelig utsikt. Materialbruken og fasadekomposisjon er tilpasset rekkehusene og gir til sammen en fin helhet med varme farger i jordtoner.

Husene er omgitt av grønne og bilfrie utearealer med små intime uterom av god kvalitet hvor man kan møte naboen i hagen. Uterommene får ulik karakter for å legge til rette for flere typer aktiviteter og rekreasjon.